shadow

Μοντέρνες ή παραδοσιακές γκαραζόπορτες; Όλα όσα θέλετε να μάθετε

Μοντέρνες ή παραδοσιακές γκαραζόπορτες; Όλα όσα θέλετε να μάθετε

Για να αποφασίσετε για μια νέα γκαραζόπορτα, είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε ένα στυλ που συνδυάζεται με το υπάρχον σχέδιο του σπιτιού σας. Θα πρέπει επίσης να συμπληρώνει τη συνολική εμφάνιση και αισθητική του χώρου. Οι σύγχρονες ή παραδοσιακές γκαραζόπορτες έχουν και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και θα πρέπει να λάβετε υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες όταν αποφασίζετε για μια νέα πόρτα για το σπίτι σας.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ γκαραζόπορτας, συμπεριλαμβανομένων, παραδοσιακών και σύγχρονων. Ως ιδιοκτήτης σπιτιού, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα που να συμπληρώνει το συνολικό στυλ του σπιτιού σας, ενώ προσθέτει επίσης αξία στο ακίνητο. Οι παραδοσιακές γκαραζόπορτες, γνωστές και ως πόρτες με υπερυψωμένο πάνελ, διαθέτουν κλασικά πάνελ που συνήθως κατασκευάζονται από χάλυβα ή ξύλο. Οι παραδοσιακές πόρτες μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν παράθυρα, αλλά δεν είναι τόσο κοινές όσο τα μοντέρνα στυλ.

Οι παραδοσιακές γκαραζόπορτες είναι δημοφιλείς στους ιδιοκτήτες  επειδή έχουν διαχρονική εμφάνιση. Τελικά, θα πρέπει να αποφασίσετε ποιο στυλ συμπληρώνει καλύτερα την αισθητική του σπιτιού σας και την προσωπικότητά σας. Οι παραδοσιακές γκαραζόπορτες είναι μια εξαιρετική επιλογή για σπίτια με παραδοσιακό στυλ ή για σπίτια που έχουν ιστορική σημασία. Εάν θέλετε μια πιο μοντέρνα εμφάνιση, επιλέξτε μια σύγχρονη πόρτα. Ωστόσο το πιο σημαντικό από όλα είναι να γίνει η επιλογή κατάλληλης γκαραζόπορτας  λαμβάνοντας/υπόψη όλους τους απαραίτητους παράγοντες.

Επιλογές χρώματος

Οι επιλογές χρωμάτων για σύγχρονες ή παραδοσιακές γκαραζόπορτες μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιείται για το σπίτι. Οι πόρτες από πραγματικό ξύλο δεν πρέπει να βάφονται με συμπαγές αδιαφανές χρώμα. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε ημιδιαφανή χρώματα για να αφήσετε το φυσικό σχέδιο να φανεί. Ομοίως, οι μεταλλικές πόρτες μπορούν να βαφτούν σε όποιο χρώμα θέλετε, είτε θέλετε ένα έντονο χρώμα είτε έναν πιο σιωπηλό τόνο.

Κόστος

Εάν σκοπεύετε να αντικαταστήσετε την πόρτα στο γκαράζ σας, ίσως αναρωτηθείτε πόσο κοστίζει η εγκατάσταση μιας σύγχρονης ή παραδοσιακής. Οι τιμές εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του υλικού και του στυλ τους. Οι σύνθετες πόρτες είναι χαμηλής συντήρησης, ενώ το φυσικό ξύλο μπορεί να κοστίσει αρκετά.

Ενώ οι παραδοσιακές γκαραζόπορτες είναι πιο ακριβές από τις σύγχρονες, έχουν διάφορα πλεονεκτήματα. Είναι και τα δύο είδη εξαιρετικά ανθεκτικά και μακράς διαρκείας. Αυτές οι πόρτες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ελκυστικότητα στο σπίτι σας και προσφέρουν επίσης βελτιωμένη ασφάλεια. Διατίθενται σε διάφορα στυλ, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού.

Επιλογές υλικών

Ξύλο

Ένα σύγχρονο σπίτι μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο μια ξύλινη γκαραζόπορτα, η οποία αντανακλά τη ζεστασιά του ίδιου του ξύλου. Οι σύγχρονες πόρτες μπορεί να είναι καθαρές και κομψές και είναι διαθέσιμες σε διαφορετικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των μικτών και των ανακυκλωμένων ξύλων. Διατίθενται επίσης με μόνωση πολυστυρενίου, η οποία βοηθά στη διατήρηση της θερμότητας και του κρύου αέρα. Επιπλέον, οι μοντέρνες πόρτες μπορούν να βαφτούν κατά παραγγελία σε οποιοδήποτε χρώμα, ώστε να τις ταιριάξετε με την αισθητική του σπιτιού σας. Μια παραδοσιακή ξύλινη γκαραζόπορτα είναι κατασκευασμένη από σύνθετο υλικό τεσσάρων στρώσεων που είναι μονωμένο για να προσφέρει ανώτερο επίπεδο προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα. Αυτές οι πόρτες είναι κατασκευασμένες από μια κατασκευή τεσσάρων στρωμάτων υψηλής ποιότητας, η οποία είναι εύκολη στη συντήρηση. Επιπλέον, έχουν ομαλό φινίρισμα και διαθέτουν κομψά παράθυρα. Μια σύγχρονη ξύλινη γκαραζόπορτα είναι εξοπλισμένη με μεντεσέδες από χάλυβα. Για να αποφασίσετε για μια νέα γκαραζόπορτα, είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε ένα στυλ που συνδυάζεται με το υπάρχον σχέδιο του σπιτιού σας. Θα πρέπει επίσης να συμπληρώνει τη συνολική εμφάνιση και αισθητική του χώρου.

Ατσάλι

Η επιλογή μιας μοντέρνας ή παραδοσιακής χαλύβδινης γκαραζόπορτας εξαρτάται από το στυλ του σπιτιού σας. Οι σύγχρονες χαλύβδινες πόρτες διαθέτουν την υψηλότερη μονωτική αξία και πρόσθετη αντοχή. Είναι επίσης δημοφιλείς λόγω της ευελιξίας σχεδιασμού τους, η οποία μπορεί να ταιριάξει με διάφορους τύπους διακοσμήσεων σπιτιού. Το καλύτερο μέρος μιας χαλύβδινης πόρτας είναι η εμφάνιση και η ευελιξία της. Μια γκαραζόπορτα από χάλυβα προσθέτει μια μοντέρνα, κομψή πινελιά σε κάθε σπίτι, είτε είναι παραδοσιακό είτε σύγχρονο. Σύγχρονες και παραδοσιακές γκαραζόπορτες από χάλυβα διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων. Μια μοντέρνα γκαραζόπορτα θα είναι λιγότερο αισθητή, ενώ μια παραδοσιακή θα αναδείξει το στυλ του σπιτιού σας.

Αλουμίνιο

Μια γκαραζόπορτα αλουμινίου  συμπληρώνει τη σύγχρονη και μοντέρνα αρχιτεκτονική. Μια γκαραζόπορτα με παραδοσιακό στιλ θα φαίνεται παράταιρη με μια πόρτα αλουμινίου. Το αλουμίνιο είναι ελαφρύ και παρέχει τις ίδιες ιδιότητες με το ατσάλι, αλλά σίγουρα δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Γυαλί και άλλα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συμπληρώσουν την εμφάνιση του αλουμινίου. Αυτός ο τύπος γκαραζόπορτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσθετες απαιτήσεις αντοχής στις καιρικές συνθήκες και φορτίο ανέμου.  Ένα άλλο πλεονέκτημα μιας πόρτας αλουμινίου είναι το βάρος της. Το αλουμίνιο ζυγίζει περίπου το ένα τρίτο του χάλυβα, πράγμα που σημαίνει ότι ανοίγουν ευκολότερα. Επειδή είναι ελαφρύτερες, είναι λιγότερο πιθανό να παραμορφωθούν. Επίσης, μια ελαφριά πόρτα ανοίγει ευκολότερα χειροκίνητα εάν δεν λειτουργεί το αυτόματο άνοιγμα. Οι γκαραζόπορτες πλήρους όψης αλουμινίου κατασκευάζονται συνήθως από κουφώματα αλουμινίου υψηλής αντοχής και έχουν φινίρισμα με βαφή, αποτρέποντας τη σκουριά.

Γιατί η αλλαγή της εικόνας του χώρου σας είναι αναζωογονητική

Γιατί η αλλαγή της εικόνας του χώρου σας είναι αναζωογονητική

Δεν έχετε καλή διάθεση; Ανανεώστε το σπίτι σας

Τελευταία αργείτε να επιστρέψετε στο σπίτι, μετά το τέλος της δουλειάς; Νιώθετε να «πνίγεστε» μέσα σε αυτό, χωρίς να ξέρετε το λόγο; Το σπίτι είναι το μέρος όπου περνάμε ευχάριστες και χαλαρές στιγμές, είτε μόνοι είτε μαζί με άλλους αγαπημένους ανθρώπους. Αν πλέον δεν νιώθετε ηρεμία και χαρά μέσα στο δικό σας χώρο, ίσως χρειάζεται να κάνετε κάποιες αλλαγές.

Γιατί είναι αναζωογονητικές οι αλλαγές στο χώρο σας

Η ψυχολογία ενός ατόμου, σύμφωνα με έρευνες και πειράματα που έχουν διεξαχθεί, σε μεγάλο βαθμό, επηρεάζεται από τον χώρο όπου ζει τις περισσότερες ώρες της ημέρας και από το πώς αυτός έχει διαμορφωθεί. Λόγου χάρη, ο λανθασμένος φωτισμός του σπιτιού μπορεί να είναι υπεύθυνος για συχνούς πονοκεφάλους ή για έντονο εκνευρισμό του ατόμου. Ή η αυπνία θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα προβληματικού σχεδιασμού ενός υπνοδωματίου και η μελαγχολία που νιώθει κάποιος σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού, αποτέλεσμα κακών επιλογών χρώματος.

Συνεπώς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ψυχική μα και για την σωματική σας υγεία να ζείτε μέσα σε ένα όμορφα σχεδιασμένο σπίτι που καλύπτει όλα όσα επιθυμείτε. Η επιλογή χρωμάτων για ανακαίνιση σπιτιού είναι μία οικονομική λύση για να αλλάξετε το χώρο και την διάθεση σας άμεσα.

Η χρήση νέων χρωμάτων στο προσωπικό σας χώρο θα δημιουργήσει μία αρμονία στο οπτικό πεδίο. Οι φωτεινές αποχρώσεις των χρωμάτων θα σας κάνουν να σκέφτεστε πιο θετικά, όταν μπαίνετε μετά από μια κουραστική μέρα στο σπίτι. Επίσης, αν επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα στους τοίχους ή σε ορισμένα έπιπλα, θα καταφέρετε να μειώσετε σημαντικά το καθημερινό στρες.

Πώς θα καταλάβετε ότι είναι αναγκαίες οι αλλαγές στο σπίτι

Αν κάποια από τις ενδείξεις που περιγράφονται παρακάτω σάς είναι γνωστές, τότε είναι αναγκαίο να προβείτε στην ανανέωση του χώρου σας.

  • Δεν αισθάνεστε άνετα, όταν βρίσκεται μέσα στο σπίτι,
  • δεν θέλετε να καθίσετε σε συγκεκριμένο δωμάτιο. Πιθανότατα, αν έχετε πολλά δωμάτια στο σπίτι, προτιμάτε να χρησιμοποιείτε περισσότερο μερικά και λιγότερο κάποια άλλα. Όμως, αν έχετε ελάχιστα δωμάτια και εξακολουθείτε να μη μπαίνετε σε κάποιο γιατί δεν σας προδιαθέτει ευχάριστα, είναι καιρός να το αλλάξετε.
  • Δυσκολεύεστε να κινηθείτε μέσα σε αυτό, εξαιτίας της διαρρύθμισης των επίπλων ή το πλήθος πραγμάτων που έχετε.
  • Δεν θέλετε να σας επισκέπτονται φίλοι στο σπίτι.
  • Σας προβληματίζει ο φωτισμός που έχει ο χώρος.

Πώς θα μεταμορφώσετε το χώρο σας

Οι αλλαγές δεν σημαίνουν πάντα πως πρέπει να γκρεμίσετε 4-5 τοίχους ή να προσθέσετε επιπλέον δωμάτια σε ένα σπίτι. Η ανανέωση του μπορεί να γίνει με πολύ πιο μικρές αλλαγές, χωρίς σκόνη, γκρεμισμένα τούβλα κλπ. Ανανεώστε το, βάφοντας σε διαφορετικό χρώμα τους τοίχους. Επιλέξτε με προσοχή τα χρώματα που θα προσθέσετε στους τοίχους και για να είστε περισσότερο σίγουροι για την επιλογή σας, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ειδικούς για να σας βοηθήσουν.

Γενικά, αν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα αλλά τα δωμάτια του σπιτιού είναι μικρά, προσθέστε το έντονο χρώμα μόνο στο ένα τοίχο και στους υπόλοιπους χρησιμοποιήστε αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Αν χρησιμοποιήσετε το ίδιο έντονο χρώμα σε όλους τους τοίχους, θα μικρύνει οπτικά ακόμα περισσότερο ο χώρος.

Κάποια χρώματα είναι ιδανικά για το υπνοδωμάτιο, όπως το πράσινο και το μπλε καθώς έχουν χαλαρωτική επίδραση. Χαλαρωτικό χρώμα είναι και το γκρι ενώ το πορτοκαλί, καλό είναι, να μη υπάρχει σε όλο το σπίτι γιατί θα είναι υπερβολικό, παρά μόνο σε ορισμένα σημεία. Μη ξεχάσετε προτού βάψετε όλο το τοίχο με το χρώμα που επιλέξατε, να το δοκιμάσετε σε ένα μικρό σημείο για να δείτε πως φαίνεται. Κάποιες φορές, διαφορετικά φαίνεται όταν βρίσκεται μέσα στην συσκευασία του και διαφορετικά πάνω στο τοίχο.

Ακόμα, μπορείτε να προσθέσετε μία όμορφη ταπετσαρία στα χρώματα που προτιμάτε. Αυτές οι αλλαγές θα βοηθήσουν στην τόνωση της διάθεσής σας. Εάν θέλετε, μπορείτε να βάψετε εκ νέου, παλιά φθαρμένα έπιπλα σας. Τοποθετήστε στο χώρο κάποια φυτά για να δημιουργήσουν περισσότερη ζεστασιά και θαλπωρή και για να σας τονώσουν ψυχολογικά.

Άλλες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε

Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε θέση στα έπιπλα, όπως καναπέδες, κρεβάτια, βιβλιοθήκες, ντουλάπες και θα διαπιστώσετε πόσο εύκολα θα ανανεωθεί ο χώρος και θα γίνει περισσότερο λειτουργικός. Ορισμένες φορές, τα σπίτια έχουν περισσότερα έπιπλα ή διακοσμητικά από αυτά που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες τους. Αναρωτηθείτε αν συμβαίνει αυτό και σε σας. Αφαιρέστε και δωρίστε όσα έπιπλα πιστεύετε πως δεν σας χρειάζονται. Έτσι, τα δωμάτια θα φαίνονται ακόμα πιο μεγάλα.

Ολοκληρώνοντας, ελπίζουμε οι προηγούμενες γραμμές του κειμένου να σας ενέπνευσαν και να ετοιμάζεστε να ανανεώσετε την εικόνα του σπιτιού σας. Διαλέξτε το χρώμα και ξεκινήστε την δική σας αλλαγή. Σύντομα θα καταλάβετε πόσο άλλαξε, προς το καλύτερο, η διάθεσή σας.