shadow

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνεις

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνεις

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι στρέφονται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.  Η μετατροπή του κανονικού καπνίσματος στο άτμισμα μπορεί να γίνει μια αρκετά εύκολη υπόθεση, αρκεί να ακολουθήσετε κάποιες βασικές συμβουλές. Είτε ξεκινήσατε πρόσφατα την χρήση του είτε σκέφτεστε να το ξεκινήσετε προσεχώς, υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό είναι να γνωρίζετε, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε καλύτερα την αίσθηση του ατμίσματος. Έτσι, θα αποφύγετε κάποια λάθη που γίνονται στην αρχή και όχι μόνο. Αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές θα αποφύγετε προβλήματα που θα υπήρχαν στην πορεία. Ας δούμε όμως ποια είναι τα 3 πιο συχνά και σημαντικά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε:

1. Λάθος επιλογή τύπου ηλεκτρονικής συσκευής

Όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε το άτμισμα φυσικό είναι να θέλετε να επιλέξετε το κατάλληλο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα επιλογών. Είναι φυσιολογικό να “χαθείτε” και να μην γνωρίζετε σε ποια αγορά να καταλήξετε. Το πιο σημαντικό είναι να διαλέξετε έναν προμηθευτή ή αλλιώς έναν κατασκευαστή που θα σας εγγυηθεί για την καλή λειτουργία της συσκευής σας θεωρητικά, αλλά και πρακτικά. Μην κάνετε την επιλογή ενός πάρα πολύ φτηνού ηλεκτρονικού τσιγάρου επειδή η ποιότητα του θα είναι αμφισβητήσιμη (μπείτε στην ιστοσελίδα “ηλεκτρονικό τσιγάρο alter smoke” και βρείτε συσκευές και ηλεκτρονικά τσιγάρα άριστης ποιότητας – πιστοποιημένα, σε απίθανες τιμές και προσφορές). Έτσι θα αποφύγετε πιθανόν διάφορα θέματα όπως, μη ικανοποιητική αίσθηση ατμίσματος ή γεύσης, προβλήματα στην μπαταρία ή στην σπείρα. Προτιμήστε το κατάλληλο για εσάς που ξεκινάτε τώρα, ως αρχάριοι, σύμφωνα με τις συμβουλές του πωλητή του καταστήματος απ’ όπου θα το αγοράσετε.

2. Λάθος επιλογή επίπεδου νικοτίνης

Είναι συχνό φαινόμενο όταν επιλέγουμε το άτμισμα να ξεκινάμε με χαμηλό ποσοστό νικοτίνης όσο αφορά το υγρό αναπλήρωσης. Θεωρούμε πως αφού σταματήσαμε το κάπνισμα μπορούμε να προσφύγουμε σε σχεδόν μηδενικά ποσοστά νικοτίνης. Αυτό είναι και ένα λάθος που έχει συνέπεια να επιστρέψουμε στο κανονικό κάπνισμα γιατί ο εθισμός της νικοτίνης συνεχίζει να υπάρχει στον οργανισμό μας. Έτσι, νιώθουμε την έλλειψη της και δεν αισθανόμαστε ικανοποίηση από το άτμισμα. Από την άλλη πλευρά, το υψηλό επίπεδο νικοτίνης δεν προσφέρει αντίστοιχα ικανοποιητικά αποτελέσματα. Η επιλογή ενός υγρού αναπλήρωσης με υψηλό ποσοστό νικοτίνης μπορεί να προκαλέσει ναυτία, πονοκέφαλο ή άλλα συμπτώματα στην περίπτωση που γίνεται υπερ-χρήση ατμίσματος. Το καλύτερο είναι σε συνεννόηση με το κατάστημα που θα κάνετε την αγορά να επιλέξετε το υγρό με ποσοστό νικοτίνης που θα είναι κατάλληλο για εσάς.

3. Λάθος συντήρηση της ηλεκτρονικής συσκευής

Όπως οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή, έτσι και το ηλεκτρονικό τσιγάρο χρειάζεται να χρησιμοποιείται και να συντηρείται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Τι σημαίνει όμως αυτό? Αρχικά, όσο αφορά την μπαταρία, θα πρέπει να τη φορτίζεται σύμφωνα με τις οδηγίες της συγκεκριμένης συσκευής. Αν και δεν είναι συχνό φαινόμενο να υπάρχουν προβλήματα στις μπαταρίες, η λάθος φόρτιση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Επίσης, ο καθαρισμός του θαλάμου πρέπει να τον καθαρίζετε όταν σκοπεύετε να αλλάξετε γεύση όσο αφορά το υγρό αναπλήρωσης. Διαφορετικά, η αίσθηση που θα έχετε δεν θα σας είναι ικανοποιητική αφού η μίξη των δύο υγρών -στην περίπτωση που το πρώτο υγρό δεν έχει τελειώσει εντελώς, θα έχει αλλοιωθεί. Συμπληρωματικά, πρέπει να καθαρίζετε την σπείρα για να αποφύγετε πιο συχνή αντικατάσταση της και την αποφυγή δυσάρεστης γεύσης κατά το άτμισμα.

Γνωρίζοντας κάποια βασικά σημεία που καλό είναι να προσέχουμε, μπορούμε να απολαύσουμε το άτμισμα. Παράλληλα, σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε να έχουμε φορτισμένη πλήρως την συσκευή μας όταν βγαίνουμε από το σπίτι. Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από το να ξεμείνουμε από μπαταρία. Το ίδιο συμβαίνει και με το υγρό, όπου χρήσιμο είναι να έχουμε πάνω μας ένα ακόμα υγρό αναπλήρωσης στην περίπτωση που μας τελειώσει. Η πρόληψη είναι σημαντική και πρακτική σε αυτές τις περιπτώσεις. Βλέποντας τα παραπάνω παραδείγματα και ακολουθώντας τα, η διαδικασία του ατμίσματος απλοποιείται και αποφεύγονται πιθανά θέματα.

Η αλλαγή που περιμέναμε

Επιτέλους!! Ήρθε ο καιρός που περιμέναμε. Η εποχή που κάνουμε την “ανακαίνισή” μας. Αλλάζουμε την όψη μας αλλά όχι την ουσία. Θα γίνουμε πιο όμορφοι, πιο χρηστικοί και πιο λειτουργικοί. Αλλά και πιο αξιόλογοι, πιο ενδιαφέροντες και πιο ενημερωτικοί. Έλα μαζί μας και εσύ.